Oyuncu Olmak İçin Uygun Eğitim Nasıl Olmalıdır?

0 Comments

Televizyon dünyasında bir ünlü olmak isteyen tüm oyuncu adayları ve yetenekler içerisine girmek istediği bu dünyaya eğitimli insanların ve tamamıyla yapımcı ve yönetmenlerin çevresinden olduğunu düşünüyorlar. Yanıldıkları bu konular yeteneklerini körelterek geleceklerini kazanma sansını geri tepiyorlar. Cast ajans başvuruları ve oyunculuk ajansları oyuncu arayışlarında eğitim şartı aramaksızın bütün yetenekli oyuncu adaylarını ön başvuru yapmaları için beklemektedir. Geçmişte ve günümüzde televizyon ve sinema yıldızları ve bir çok ünlü geldikleri bu mertebeye eğitimle gelmemiştir. Oyuncu ajanslarına başvuru yapmış veya yapmak isteyen oyuncu adayı isterse belli başlı eğitimleri alarak bu dünyaya adım atmış olur.

Oyunculuk Eğitimleri

Tanıdığımız bir çok ünlünün hala hiçbir eğitim almadan birçok büyük projeye başrollük yada oyunculuk yaptığını biliyoruz. Oyunculuk önce yetenek sonra isteklilik daha sonra eğitim sıralamasının etkisiyle yapılan bir meslek türüdür diyebiliriz. Oyuncular kendilerinde gördükleri eksiklik yada yanlışlıkları tamamlamak adına eğitimler alabilirler. Eğitim alan oyuncular yaptıkları hataları düzelterek kendi seyirci ve sosyal medya üzerindeki popülerliğini artırabilir. Oyunculuk yeteneği olan bir oyuncu eğitim almış bir oyuncuya göre daha etkili ve doğaçlamalı oyun oynamaktadır. Oyunculuk ve modellik gibi vücut ile yapılan bu meslekler göründüğü gibi kolay ve hafif değildir. Cast ajans başvurularının yetenekli oyuncudan beklentisi her zaman çok yüksektir.

Oyuncu Adaylarının Alması Gereken Eğitimler


Oyunculuk eğitimlerinin amacı oyunculara ve oyuncu adaylarına verilen eğitimler meslek becerilerini geliştirmek ve kaliteli oyuncu olma yollarını adaylara göstermektir. Her oyuncu adayı her eğitimi almak zorunda veya almalı diye bir kural asla yoktur. Oyuncu adayları kendi eksik gördükleri konular üzerinde eksikliklerini tamamlamak amaçlı istedikleri eğitimi alırlar. Oyuncu ve oyuncu adaylarının almak istedikleri eğitimler; ses ve nefes teknikleri, diksiyon – fonetik eğitimleri, artikülasyon, doğaçlama, duyguların ifadesi, beden dili, metin çözümleme- değerlendirme, hareket, temel şan eğitimi, oyunculuk, rol, jest, mimik, kamera önü heyecan dizginlenmesi ve kamera önü duygusallık gibi sıralayabiliriz. Oyunculuğun ilk adımını atan bir oyuncu adayı daha sonraki zamanlarda kendisini eksik bulduğu eğitimleri alarak eksikliklerini tamamlarlar.

Related Posts